Форма входу

Календар новин

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 16.04.2024, 07:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Січень » 14
  І те зробили, і тому дали лад, й інше організували і провели. Але для тих та інших справ потрібні кошти… і не малі. Тож про економіку Дубна та бюджет міста піде розмова із заступником міського голови Валентиною Демчук.
- Сьогодні з впевненістю можна сказати, що 2008 рік був вдалим для нас, дубенчан. Минулого року підприємствами збільшено обсяги виробництва у 6,8 рази у порівнянні з 2007 роком. У місті працює 21 промислове підприємство. Торік виготовлено продукції майже на 400 млн. грн. Ріст обсягів виробництва склав 136,7 % до 2007 року. Приємно відзначити, що у нашому місті розпочали роботу нові підприємства: ТОВ «Скло ресурс», ТОВ «Дубно-брус». У 2008 році наростили обсяги виробництва ВАТ «Дубномолок», ТОВ «Ісполін», ВАТ «Дубнобудматеріали», ТОВ «Скло ресурс». А це значить, що виробники  мали прибутки, а місцевий бюджет – наповнення. Тож у місті достроково виплачувал ... Читати далі»
Переглядів: 1121 | Дата: 14.01.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (2)

Плановою ревізією фінансово-господарської діяльності у Державному історико-культурному заповіднику м. Дубно, підпорядкованого Управлінню культури і туризму Рівненської ОДА, яку провели в кінці 2008 року працівники контрольно-ревізійного відділу в Дубенському районі та м. Дубно виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 79 тис. грн., та інших фінансових порушень – на суму понад 185 тис. гривень.
Ревізією встановлено окремі порушення у веденні касових операцій, за що Дубенською ОДПІ будуть застосовані штрафні санкції.
В ході перевірки виявлено порушення при нарахуванні та виплаті заробітної плати, надбавок, премій, матеріальної допомоги та відпускних на суму понад 27 тис. гривень.
Заповідником укладались договори з юридичними та фізичними особами на оренду нежитлових приміщень будівель, які є пам’ятками історії та культури та перебувають на балансі Заповідн ... Читати далі»
Переглядів: 1122 | Дата: 14.01.2009 | Рейтинг: 4.5/2 | Коментарі (3)

Кілька днів тому на вулиці Грушевського у Дубні інспектори ДАІ зупинили автомобіль «ВАЗ-2106», яким керував 26-річний дубенчанин Володимир Б. А побачив водій помах «чарівної» cмугастої палички тому, що порушив правила користування ременями безпеки. Штраф за таке – від 51 до  85 грн. Видно чоловікові ця сума видалася завеликою, тож він вирішив уникнути адміністративної відповідальності за дане порушення Правил дорожнього руху. Яким чином? Та досить у нас поширеним – дати інспекторам «на лапу». Та й тут водій поскупився і запропонував бдителям порядку на дорогах всього-на-всього 20 гривень. Чи то сума виявилася замала (бо ж ходять чутки, що при нинішніх штрафах ДАІ менше сотні в кишеню не бере), чи то інспектори виявилися чесними, та хабара вони не взяли. І, мало того, – повідомили про дану подію Дубенську міжрайонну прокуратуру.
Тож тут залишається лише поспівчувати Володимиру та дати дві поради: скупий п ... Читати далі»
Переглядів: 1061 | Дата: 14.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Лихоліття Другої світової війни забрало не одне невинне людське життя, що особливо стосується національних меншин – євреїв. Їх взагалі-то й за людей не рахували, тому знищували тисячами. В ізраїльському музеї Голокосту Яд Вашем зберігається  7-томник  матеріалів Нюрнбергського процесу. І більшу частину 4-го тому свідчень безчинств фашизму займають матеріали з Дубна, бо ж тут, за деякими свідченнями, під час війни знищено більше 16 тисяч євреїв.
Та були люди, які, ризикуючи своїм життям та життям своїх сімей, рятували інших. Саме їх за порятунок осіб єврейської національності від фашистського геноциду указом Президента України від 26 вересня 2008 року було нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня. Того дня нагороди знайшли 20-ох жителів Рівненщини. Серед них і наша землячка – дубенчанка Тетяна Колмакова. І от минулого тижня орден приїхав у Дубно. Вручав його героїні міський голова Леонід Дудко. Тако ... Читати далі»
Переглядів: 978 | Дата: 14.01.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Новий рік! Різдво Христове! Канікули! Погода чудова, пролітають легенькі фігурні сніжинки, морозець рум’янить щічки.  А на спортивному майданчику гімназії №2 дітвора вдосконалює свою майстерність у грі в футбол.
На традиційний турнір, присвячений Різдвяним святам, в гості до дубенських школярів завітали юні футболісти с. Шепетин. І 4 команди боролися за право бути кращою.
Дітвора показала красиву технічну гру. Тут глядачі побачили і гарні «фінти», і чудові передачі, і майстерно забиті голи. У півфіналі зустрічалися:
«Олімп», Шепетин – ФК «Дубно» - 3:1
«Альт», Дубно – ДЮСШ «Спартак» – 1:3
Отже, за ІІІ місце боролися:
«Альт», Дубно – ФК «Дубно» - 2:1
ДЮСШ «Спартак» – «Олімп», Шепетин – 3:1
Тож переможницею турніру стала команда ДЮСШ «Спартак», друге місце посів шепетинський «Олімп», а третє – «Альт».
Хочеться відмітити і плідну працю тренерів Олега Філика та Ва ... Читати далі»
Переглядів: 1104 | Дата: 14.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Маленькими сніжинками зима притрушує землю, морозець щипає за рум’яні щічки, а яскрава зоря віщує благу вість – Христос народився! Свято це, свято Різдва Христового, – одне з найбільших у християнстві. Чекають його всі – від малого до великого. Та особливо воно потрібне для тих, хто знаходиться далеко від сім’ї, від дому – для засуджених дітей, які в нас перебувають у виховній колонії.
Оскільки до Різдва потрібно підготуватися, то напередодні, 5 січня, о. Євгеній висповідав 47 хлопців, щоб очистити їхні душі від гріха. І ось свято наступило! Славлячи його, ув’язнені – учасники художньої самодіяльності в установі – провели Різдвяний Вертеп. А вже на наступний день до них в гості завітали представники євангелічної церкви «Голгофа» з м. Рівне, на чолі  з пастором, директором Українського  Християнського  місіонерського товариства «Обітниця миру» Олегом Абатуровим.
- Сьогодні ми приїхали зі звістко ... Читати далі»
Переглядів: 1319 | Дата: 14.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

  12 січня відбулась позачергова сесія Дубенської міської ради, під час якої депутати розглянули та затвердили документ року – бюджет міста. Та вже традиційно Леонід Дудко привітав депутатів-іменинників з днем народження. Далі сесія запрацювала у звичному режимі. Безперечно, як це буває часто-густо, хотілося б мати більше грошей у місцевій казні, аби вирішити ті чи інші нагальні проблеми. Та поки що, в першу чергу, гроші передбачені на захищені статті – заробітну плату, за спожиті енергоносії. А ось на капітальні видатки грошей обмаль. Лише сподіваються добудувати те, що розпочали торік. Проте і депутатів хвилювало, чи не зменшиться заробітна плата у бюджетників, чи не будуть скорочені штати у медицині, освіті, культурі. Депутат Віктор Тележинський наполягав, аби доповідачка з трибуни оголосила про розмір зарплати. А ще Віктора Володимировича обурювало те, що минулий рік був роком втраче ... Читати далі»
Переглядів: 971 | Дата: 14.01.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (1)


Copyright MyCorp © 2024