Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 25.04.2024, 01:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 30 » Як за три удари «загриміти» на 3 роки?
Як за три удари «загриміти» на 3 роки?
13:06
Сьогодні одним із чи не найпоширеніших способів показати себе та й відповісти на образу є набити комусь «морду лиця». І не завжди це залишається безкарним. Часто такі «ображені» за справедливу, з їхньої точки зору, помсту мають немаленькі проблеми. Так і наш сьогоднішній герой – 20-річний Анатолій Ю., житель с. Озеряни Дубенського району, якого цього місяця «запроторили» до в’язниці. Цю справу на судовому засіданні розглядав помічник Дубенського міжрайонного прокурора Дмитро Чорнозуб, який і дав коментарі нашій газеті.
- 8 травня 2007 року Анатолій Ю. за ст. 185 ч. 3 (крадіжка з проникненням) був засуджений Дубенським міськрайонним судом  до 3-ох років позбавлення волі. Та на підставі ст. 75 КК України він був звільнений від відбування покарання з випробуванням. Але вже на початку цього року підсудний скоїв новий злочин, ще не відбувши попереднього покарання. 29 лютого 2008 року біля приватного магазину «Вавілон» у с. Озеряни він зав’язав бійку з Юрієм Б., внаслідок чого останньому були завдані тілесні ушкодження.
Допитаний на судовому засіданні Анатолій свою вину у вчиненому злочинні визнав повністю. Хлопець пояснив, що того вечора, близько 19:00, він зайшов до магазину «Вавілон», де купив цигарок та зібрався іти додому. Але біля магазину на мопеді сидів чоловік, якого Толік не знав. Ним виявився житель с. Квітневе Анатолій Д. Все б нічого, та коли той почав їхати, то наїхав нашому герою мопедом на ліву ногу, аж йому заболіло. Тож він розізлився, схопив мопедиста за барки і почав шарпати. В цей час з магазину на захист товариша вийшов Юрій Б., який відтягнув Толіка від «кривдника». Той в боргу не залишився і вдарив «миротворця» головою в обличчя. Цього виявилося мало, тож довелося нанести ще два удари ногою в груди, після чого Юрій впав на землю.
У результаті потерпілий, який зайшов у магазин просто випити пива з друзями,  отримав тілесні ушкодження у вигляді ссадин лоба, синця лівого ока, переломів 2-ох ребер та перелому носа з частковим його зміщенням.
- Органами досудового слідства дії підсудного Анатолія Ю. були кваліфіковані як ч.1 ст. 122 КК України, – розповідає Дмитро Чорнозуб. – Тобто це умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості, яке не становить небезпеку для життя, але таке, що спричинило тривалий  розлад  здоров'я потерпілого. У даному випадку відповідальність підсудного пом’якшує повне визнання вини, щире каяття у скоєному та сприяння у розкритті злочину. Але є й обтяжуючі обставини – рецидив. Тож Анатолія Ю. було засуджено до 3-ох років позбавлення волі. Та, на підставі ст. 71 КК України, підсудному було призначено покарання за сукупністю 2-х вироків, тобто йому було частково приєднано невідбуту міру покарання за вироком Дубенського міськрайонного суду від 08.05.2007 року. Тож остаточний термін, який відбуватиме Анатолій Ю. – 3 роки 6 місяців позбавлення волі.
Ось така історія, в якій три удари коштували хлопцю більш як 3 роки в’язниці.  
Олена ЦУНДРА

Переглядів: 1023 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024