Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 20.04.2024, 09:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 30 » Для тих, хто хоче поступати у ВНЗ
Для тих, хто хоче поступати у ВНЗ
13:01
 Пропонуємо  Вашій увазі інтерв’ю із директором ЛРЦОЯО п. Ларисою Середяк, укладене за змістом запитань, які найчастіше надходять на гарячу телефонну лінію.
- Пані Ларисо, з 1 грудня розпочалася реєстрація на тестування. Що змінилося у процедурі реєстрації порівняно з минулим роком?

– Напевне, чи не найважливішою зміною є те, що цьогорічні потенційні учасники тестування САМІ відповідають за реєстрацію. Якщо торік усі списки передавали у ЛРЦОЯО централізовано, то цьогоріч учасники ОСОБИСТО надсилають матеріали на нашу адресу поштою або приносять. Це, першочергово, стосується випускників минулих років, оскільки заяви учнів загальноосвітніх навчальних закладів нам передають більш організовано.
– Скажіть, будь ласка, чи може учасник зробити копію такої заяви?
–    Навіщо? У нього вона ж і так залишається. Адже коли учасник хоче зареєструватися, то він звертається до реєстратора й отримує інформаційно – реєстраційний бюлетень. Саме у цьому бюлетені вміщена заява № 1 і № 2 (якщо потрібно буде змінити предмет тестування чи виявляться якісь неточності), які учасник заповнює і подає реєстратору. Той вносить усі відомості про учасника в комп’ютерну програму, з якої видруковує дві реєстраційні картки: з написом «Зберігати» і «Відправляти». Одну – «Зберігати» тримає у себе, а іншу з написом «Відправляти» надсилає на адресу нашого Центру. Таким чином, відпадає будь-яка потреба робити копію заяви.     
Отже, картка, яку потрібно надіслати, і та, що залишається, ідентичні?
– Ні. У тій картці, яку учасник залишає у себе (з написом «Зберігати»), вміщений код доступу до персональної сторінки зареєстрованого. І вже з 20 грудня 2008 року кожен зареєстрований учасник зможе переконатися, чи він справді зареєструвався. Також на цій сторінці розмістять бланк запрошення, де буде вказано, за якою адресою слід прийти на тестування. Таке ж запрошення надійде до учасника тестування і поштою. Тому картку слід зберігати.
Інколи буває так, що дитина прописана за однією адресою, а живе за іншою. То на яку адресу вона отримає запрошення?
– На ту, яка була вказана під час реєстрації.
А скажіть, будь ласка, які документи необхідні  для того, щоб зареєструватися?
– Якщо це випускник минулих років, то обов’язково документ про загальну середню освіту та паспорт. А якщо цьогорічний випускник - свідоцтво про народження або паспорт. Усі учасники, яким виповниться 16 років на 1 лютого 2009 року повинні реєструватися за паспортом.
А якщо дитина реєструвалася за свідоцтвом, то вона може приходити з паспортом? Чи все-таки необхідно взяти із собою  свідоцтво та довідку зі школи?
– Достатньо лише паспорта. Адже потрібна тільки фотографія, аби можна було ідентифікувати учасника.
Знаю, що торік неабиякою проблемою було виробити паспорт: бракувало бланків, великі черги тощо. Чи не буде схожих клопотів і цього року?
– Не мало б. Принаймні, у цьому нас запевнив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Василь Пісний. За його словами, нещодавно на Львівщині справді бракувало бланків для паспортів, але нині такої проблеми нема. Якщо у когось виникли клопоти з оформленням паспорта, то варто зателефонувати до громадської приймальні – тел. 258-62-62.
Кажуть, що на сьогодні реєстрація не є дуже активною. Чи це справді так?
–    Не зовсім. На 15 грудня зареєструвалося і передало картки понад 500 учасників. Звісно, діти ще вагаються, ознайомлюються з переліком вступних іспитів або чекають на паспорт, щоб уже остаточно зареєструватися. Та й сама реєстрація триває усього півмісяця. Але й зволікати з цим не потрібно – якщо визначилися, то й реєструйтеся. Бо досвід підказує, що найскладніше буде наприкінці лютого – і тоді недоспані ночі, переживання…
     

Переглядів: 1014 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
15.07.2012
1. Sagar [Новина]
How could any of this be better stated? It coudln't.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024