Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 20.04.2024, 17:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 30 » У листі до Миколая ув’язнений просив про зустріч із рідними
У листі до Миколая ув’язнений просив про зустріч із рідними
12:58
Люди, якими б вони не були, найбільшу тугу за домівкою відчувають під час родинних свят. А що вже говорити про дітей, які знаходяться у місцях позбавлення волі Тож, щоб хоч трішки скрасити будні, минулої п’ятниці до Дубенської виховної колонії завітав святий Миколай.
Близько обідньої пори в колонію з подарунками прибули представники Ковельського благодійного фонду «Реабілітація». Ця організація вже 8 років надає допомогу дітям-сиротам, які відбувають покарання або звільняються з місць позбавлення волі.
- Ми допомагаємо людям пройти реабілітацію і адаптацію, – говорить заступник голови фонду Іван Джереджа. – Бо ж, як правило, звільнені з місць позбавлення волі є соціально незахищеними. Перш за все ми є християнами і пропагуємо здоровий спосіб життя. Ми не нав’язуємо своє віросповідання, це особисте право кожної людини, але своїм способом життя показуємо, чого може досягнути людина. Я сам, так само як і декілька інших членів фонду, колись був наркоманом, мав судимість. Але моє життя змінилося, і нині я допомагаю всім, хто того потребує.
- Як давно співпрацюєте з Дубенською колонією
- Сюди приїжджаємо вже 2 роки. І сьогодні шестеро з нас привезли дітям-сиротам, яких у колонії є 33, індивідуальні подарунки – речі першої необхідності (шкарпетки, футболки, засоби гігієни тощо), а також солодощі. Якби була можливість, то привезли б на весь заклад, але поки на це не вистачає коштів.
Крім подарунків «Реабілітація» привезла дітям святковий концерт із живою музикою, після чого для вихованцям у їдальні було накрито солодкий стіл. Прощаючись, гості пообіцяли ще не раз завітати у колонію, а також привезти у подарунок на різдвяні свята матеріали для будівництва церкви в установі.
Наступні святкові заходи для вихованців продовжилися уже ввечері, який розпочався у давніх українських традиціях – зі свіжими паляницями на столі та ґаздинями у вишиванках, які повідали легенду про життя і діяльність святого Миколая.
- Цей захід проведено з ініціативи жіночого клубу «Волинська азалія» та членів міської організації партії «Наша Україна» за підтримки Дубенської міської ради, - розповідає членкиня як клубу, так і партії Ерна Шевчук, – Ще напередодні Миколая ми зустрічалися з дітьми та запропонували їм написати листа святому. Це, на жаль, зробили не всі, але бажання тих діток, які написали такого листа, ми постаралися виконати.  
А просили вихованці колонії  «Миколаю, що б тебе попросити – не знаю. Звісно, не вистачає свободи, але з часом це виправиться, і всі ми станемо гідними громадянами нашої України. Дай, будь ласка, побільше здоров’я нашим рідним та близьким, а тим людям, які нас виховують, побільше терпіння, миру і добробуту у їхніх сім’ях. Собі ж просити не буду нічого. Чого я хочу найбільше – ти знаєш. З повагою, Дмитро Трубніков». І таких листів чимало. Та найважче було виконати прохання Влада Сидорова «Я вже тут 2,5 роки, і жодного разу до мене не приїжджали рідні. Тож прошу тебе, Миколаю, допомогти побачити найближчих мені людей, від яких я вже давно не маю жодної звісточки».  
Щоб виконати бажання хлопчини, були задіяні члени партії «НСНУ» в Сімферополі, звідки він родом, та Києві. У довгих пошуках обійшли вулиці рідного міста Влада, але з певних обставин привезти рідних не змогли. Та члени «Нашої України» пообіцяли виконати його прохання протягом року.
Подарунки були роздані не лише тим, хто писав листи, а й всім засудженим у колонії. Дітям роздали солодощі, смачні мандаринки та речі першої необхідності. А радник мера Дубна Олексій Кислюк подарував хлопцям м’ячі і невелику бібліотечку. Крім того, гості з  міського відділу внутрішніх справ України вручили паспорти громадянина України 4-ом вихованцям колонії Руслану Щербину, Сергію Косу, Дмитру Цивкіну та Сергію Мастюку. Був цього дня й іменинник, для якого організатори свята презентували торт.
- День св. Миколая розпочинає зимові свята, – розповідає начальник виховної колонії Сергій Макарук. – Люди, які завітали до нас у цей вечір, сьогодні не зі своєю родиною, не із своїми дітьми. Вони прийшли, щоб зробити для нас невеличке родинне свято. І я більш ніж впевнений, що для багатьох з наших вихованців цей день св. Миколая є одним із найяскравіших у житті. За що ми всі вдячні організаторам свята.
На завершення хочеться сказати, що якими б не були ув’язнені діти, вони все одно залишаються дітьми. Тож хочеться вірити, що ця зустріч запалить у їхніх серцях іскру тепла та любові.
Олена ЦУНДРА.
Переглядів: 1065 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024