Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 20.04.2024, 11:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 19 » Руслан Мельник: «Краще злочину запобігти, ніж його розкрити»
Руслан Мельник: «Краще злочину запобігти, ніж його розкрити»
14:32
За статистичними даними все більше українців хвилює їх безпека. Дехто навіть хоче мати індивідуальні засоби захисту, бо, мовляв, надію мають на власні сили. Але коли трапляється біда, то звертаються у міліцію. Хоча критики на її адресу не шкодують…
Про це та інше піде розмова нашого кореспондента із виконуючим обов’язки начальника Дубенського міськрайвідділу підполковником міліції Русланом Мельником.
- Руслане Олександровичу, які найхарактерніші правопорушення трапляються у Дубні і районі?
- За 11 місяців у нас зареєстровано 296 злочинів та правопорушень, що порівняно з минулим роком за цей час є зменшенням на 9,2 відсотка. В тому числі тяжких злочинів торік за цей час було скоєно 134, а цього року – 110. До прикладу, щодо злочинів пов’язаних із наркоманією, то того року було за 11 місяців зареєстровано 39 злочинів, а цього року – 41. Так за зберігання наркотиків у 2007 році до відповідальності притягнуто 10 осіб, а в цьому році – 19.Пред’явлено звинувачень в цьому році більше, ніж торік. А це значить, що нинішнього року злочинів розкрито.
    Дубно мене «зустріло» крадіжками у магазинах та пограбуванями перехожих. Мною було прийнято рішення про проведення відпрацювання у місті, для чого були задіяні внутрішні війська. Так у період з 17 листопада по 2 грудня 2008 року, згідно з розпорядженням начальника УМВС в Рівненській області, до проведення оперативно-профілактичних заходів на території міста за окремим планом  було залучено 15 військовослужбовців внутрішніх військ, що розташовані у Рівному. Основним завданням спільних міліцейських нарядів було попередження та недопущення скоєння злочинів та правопорушень. Результатом даних оперативно-профілактичних заходів є те, що за 15 днів було виявлено та задокументовано 7 фактів вилучення у громадян наркотичних речовин, складено 7 адмінпротоколів за незаконне виробництво, зберігання, перевезення наркотиків без мети збуту у невеликих розмірах, виявлено спеціальний  пристрій (електрошок), задокументовано 3 факти діяльності з порушеннями залів гральних автоматів у Дубні, в яких було призупинено діяльність 35 ігрових автоматів. Всього ж за вказаний період до чергової частини міськвідділу за вчинення правопорушень та з метою перевірки осіб на причетність до вчинення злочинів було доставлено 40 чоловік. Під час несення служби було складено 243 протоколи про адміністративн правопорушення, в тому числі 108 за появу у громадському місці у стані сп’яніння, 23 за насильство у сім’ї, дрібне хуліганство, 6 за дрібні крадіжки. За вказаний період затримано 2 особи, які перебували у розшуку. У наслідок таких дій зменшилась кількість пограбувань та фактично призупинились крадіжки з магазинів. За цей час було затримано дві групи: одна з числа неповнолітніх, а ще одна складалась з осіб, які згідно з чинним законодавством уже несуть кримінальну відповідальність. Нині дехто з них знаходиться на підписці про невиїзд, а дехто перебуває в ІТТ. Безперечно, це відобразилось на криміногенній обстановці у місті і районі. Зараз ведеться досудове слідство про причетність тих осіб до скоєння злочинів, які були не розкритими.
- На жаль, трапляються непоодинокі випадки, коли у темну пору доби нападають на перехожих. Коли таке трапилось, що необхідно робити, аби затримати злочинців?
- Негайно повідомляти про це у міліцію. Бо викрадені речі, золоті вироби, мобільні телефони легше віднайти по «гарячих» слідах, ніж через деякий проміжок часу.  Але, як відомо, злочин краще попередити, ніж його потім розкрити. Саме з цією метою у нас патрулюють наряди міліції міськими вулицями. Нині патрульна служба укомплектована новим штатом та патрульним автомобілем. Тож коли з вами сталась біда – не зволікайте з часом, а звертайтесь у міліцію. Це зменшує шанс злочинців лишитись не покараними.
- Серед жителів міста і району побутує думка, що не кожну заяву від громадян у міліції хочуть реєструвати…
- Навіть якщо подібне з кимсь трапиться, то запитайте прізвище, з ким ви спілкувались. З цього приводу буде проведено службове розслідування, і винні будуть покарані. Звертатись за допомогою у міліцію можна також через телефон. Нині техніка дозволяє фіксувати кожен такий дзвінок, а керівник міськрайвідділу та обласного управління можуть його перевірити. У разі нереагування з боку працівника міліції, він за це буде нести відповідальність.
- Як відображається на злочинності суспільно-економічна ситуація у державі, зокрема криза, про яку чимало говориться?
- Щодо кризи, то її у Дубні мало видно. Але трапляються випадки, коли працівники затримують правопорушника на місці злочину, то окремі з них заявляють, що їх підштовхнули на такий шлях голод чи щось подібне. Проте я не бачу у нас кризової ситуації, яка б породила той чи інший злочин. У нас навпаки порівняно з минулим роком скоєно менше злочинів. Але це завдяки профілактиці, яка запобігає правопорушенням.
- Останніх кілька років є така тенденція, коли нарікають на неукомплектованість, на відтік кадрів. А як нині із кадрами у Дубенській міліції?
- Нарікати я ні на що не буду. Але для Дубна хотілося б мати більше правоохоронців, аби оперативно вирішувати ті чи інші питання. На даний час міськвідділ спроможний виконувати покладені на нього обов’язки, розкривати злочини. Хоча вакансії є.
- А як справляється із обов’язками молоді міліціонери?
- За кожним молодим фахівцем закріплений  досвідчений працівник міліції. З допомогою наставника за півроку той чи інший молодий спеціаліст може виконати відповідне завдання. Але найперше – усім необхідно виконувати добросовісно свої обов’язки.
- Дякую за розмову, Руслане Олександровичу. Вітаю Вас та колектив міськрайвідділу з Днем міліції.
- Користуючись нагодою хочу привітати увесь особовий склад МРВ, їхні сім’ї, ветеранів правоохоронних органів з Днем міліції. Бажаю усім здоров’я, щастя, злагоди та взаєморозуміння і любові.
Микола Мороз.   

Переглядів: 1201 | Додав: zamok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
18.07.2012
2. Deepak [Новина]
I'd venture that this arictle has saved me more time than any other.

30.07.2009
1. Андрій [Новина]
Чи спроможні робітники ПС вилучати у громадян Електрошокові пристрої. Які е для цього підстави.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024