Форма входу

Календар новин

«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту


Наше опитування

Переводчик онлайн


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П'ятниця, 29.03.2024, 08:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2008 » Грудень » 17 » Після введення нових штрафів дубенчани «наїздилися» на 100 тис. грн.
Після введення нових штрафів дубенчани «наїздилися» на 100 тис. грн.
16:35
 
З часу, коли були введені в дію нові Правила дорожнього руху, пройшло вже два місяці. Як за цей час змінилася ситуація на дорогах? Про це дізнавалися у начальника Дубенського ВДАІ Олега Поліщука.
- Насамперед варто сказати, що якщо раніше за добу фіксувалося близько 15 порушень на дорогах, то нині їх 8-10, і спостерігається тенденція до зменшення. Загалом, з часу, коли вступили в дію нові правила, і по 14 грудня було складено близько 260 адміністративних протоколів порушення ПДР. До того ж, за останніх півтора місяці дорожньо-транспортних пригод з потерпілими на Дубенщині не зафіксовано. Трапляються лише так звані не обліковані ДТП з механічними ушкодженнями транспорту – всього їх було 8. Що ж до місць, де найчастіше скоюються порушення, то на підставі аналізу ДТП з початку року ми можемо говорити, що найбільш проблемними у Дубні є вулиці Забрама, Грушевського, Сурмичі, Мирогощанська, Семидубська та Кременецька. У районі це є відрізки доріг Дубно-Варковичі, Повча-Пирятин, Студянка-Берег та села Озеряни і Стовпець.
- Які порушення в нас найпоширеніші?
- Більшість протоколів працівниками ДАІ складена за порушення правил зупинки і стоянки. Що ж до ДТП, то практично у всіх випадках причиною аварії стало перевищення швидкості, а також невиконання ПДР водіями і пішоходами. Крім того, сьогодні значно зменшилася кількість випадків керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. І хотілося б наголосити, що відтепер за керування у нетверезому стані штрафуються також мопедисти і скутеристи.
- Скільки штрафів було стягнуто із початку введення у дію нових правил дорожнього руху?
- Орієнтовна сума накладених штрафів на Дубенщині сьогодні сягає близько 100 тис. грн. Що ж до стягнення, то цим займається виконавча служба. Та нам відомо, що добровільно сплачують кошти близько 10%  від загальної кількості порушників. Люди не хочуть платити, мотивуючи тим, що у державі скрута, вони бідні, а сума штрафів дуже велика.
- Олеже Леонідовичу, вже не раз на дорогах можна було побачити працівників ДАІ з фотоапаратами в руках…
- Одним із нововведень, що були прийняті 17 листопада, є фото та відеофіксація порушень на дорогах. Всі отримані матеріали додаються до протоколу правопорушення і використовуються як додатковий доказ під час його розгляду. Ми знімаємо порушення вимог зупинки, стоянки, проїзду перехресть, проїзду на заборонний сигнал світлофора, їзду по тротуарах – всі явні порушення, які можна зафіксувати.  
- А яка в нас ситуація із дорожніми знаками?
- Нині на дорожній мережі недостатньо знаків, які б запобігали вчиненню ДТП. Є вулиці, де потрібні додаткові обмежувальні та дублюючі дорожні знаки. Тож ми направили відповідні приписи власникам доріг на їх встановлення. Крім того, 2 місяці тому по центральній вулиці Дубна дорожньою службою була нанесена розмітка без погодження з ВДАІ. Тож ми не складаємо адмінпротоколів за перетин суцільної лінії по центральній вулиці міста. Але, разом з тим, ця ж  розмітка стимулює водіїв до більшої обережності під час руху.
 - Ходять чутки, що сьогодні значно зросли хабарі автоінспекторам. Як ДАІ бореться з корупцією?
- При управлінні ДАІ у Рівненській області створені групи, які роблять раптові перевірки під час несення служби працівниками автоінспекції. Вони перевіряють вміст транспортного засобу, в тому числі кишені інспекторів. Бо ж є вказівка, яка забороняє працівнику ДАІ мати при собі більше 100 грн. під час несення служби. На щастя, у нас не було зафіксовано випадків хабарництва на дорогах, бо ж наші автоінспектори усвідомлюють, що це є серйозний злочин, за який настає кримінальна відповідальність.  
- І на завершення, вже на носі зимові свята. Наскільки може змінитися ситуація із правопорушеннями?
- У святкові дні ми посилимо нагляд за дорожнім рухом. І поки люди відпочиватимуть, ми будемо пильно стежити за тим, щоб ніхто не сідав за кермо у нетверезому стані. Крім того,  хочу звернутися до всіх водіїв: дотримуйтеся Правил дорожнього руху, не наражайте себе та інших на небезпеку,  поважайте себе та пішоходів. Тоді все у вас буде гаразд.
- Дякую за розмову.
Олена ЦУНДРА
 


Переглядів: 1189 | Додав: zamok | Рейтинг: 2.5/2 |
Всього коментарів: 1
18.12.2008
1. Олена (zamok) [Новина]
Чого відразу на жаргоні? Нормальна в нього мова, простий такий, спокійний smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2024